donderdag 22 september 2011

TAR 2011: een terugblik

Ruim anderhalve week geleden liepen we over de finish in Latsch. De Transalpine 2011 zat erop, met succes beeindigd. Een korte terugblik.

De Race

Het begint met een dag die eigenlijk een aperitiefje had moeten zijn, maar die direct zwaar tegenvalt. Het is erg warm en ik (Wim) val een poosje zonder drank. Tegen dat ik het goed en wel doorheb, ben ik te veel gedehydrateerd en begin ik er last van te krijgen. Ondanks goede pogingen om dat in orde te brengen, start ik dag 2 met knikkende knieen. Niet goed, want het is de zwaarste dag van de TAR... Het komt echter gelukkig in orde.

Ik heb mijn lesje wel geleerd. Het is frustrerend, ik weet dat ik daarmee moet opletten, toch heb ik me weer laten vangen. Vanaf dan doe ik de rest van de race echt mijn best om veel te drinken, en het gevolg daarvan is: heel veel pitstops... Maar liever dat, dan te weinig drinken!

Eens over die slechte start geraakt, loopt het prima. Dirk heeft pas op dag 3 eens een inzinking, en nog eens helemaal op het einde. Voor de rest weten we goed hoe diep we mogen gaan om niet tegen de muur te lopen, het brengt zo zijn vruchten op om de krachten te doseren. De eerste 4 dagen, of we nu rustig aan doen of niet, komen we steevast binnen rond plaats 50 bij de Men Masters. De laatste dagen klimmen we gestaag in het klassement, we hebben duidelijk nog meer kracht over dan vele anderen, de laatste dag komen we zelfs als 35ste binnen. Eindplaats in het klassement wordt 45.

Qua team zitten we ook goed. Ik ben een echte diesel, ik kom pas na een paar uren echt op dreef. Bovendien is Dirk ook een betere klimmer, en ik een betere daler. De meeste dagen beginnen met een lange klim, dus daar gaat Dirk meestal iets vlotter naar boven. Maar eens boven na een aantal uren wedstrijd, begin ik op dreef te komen en vlieg ik naar beneden; zeker als het een beetje een technisch pad is, gaat het me heel goed af, en ga ik vlot veel deelnemers voorbij. Het feit dat we zo afwisselend sterk staan is goed, omdat je zo op tijd en stond van elkaar kan overnemen.

Toen we in Oberstdorf vertrokken met prachtig weer, maakten we nog een grapje. Als het de hele week zo goed weer zou blijven, zouden we na de wedstrijd naar de mis gaan. Het heeft niet veel gescheeld... We hebben de meeste dagen echt wel mooi weer gehad, soms wat fris maar toch zonnig. Heerlijke condities om te lopen. Gelukkig (...) hadden we toch ook een dag regen, zelfs zodanig slecht weer dat de organisatie besloot om die dag een andere route te lopen dan gepland. Nu die dag regen was ook wel eens leuk – toch voor 1 dag. Het is eens wat anders om te lopen in de mist, de regen, door beekjes en modder te ploeteren. Het zou zeker niet leuk geweest zijn voor een hele week, maar zo 1 dag mocht dit wel.

Je leert op zo’n week uiteraard ook veel mensen kennen. We hebben Mexicanen, Nieuw Zeelanders, Spanjaarden, Nederlanders en zovele andere wat beter leren, en veel plezier samen beleefd. Er waren ook de Belgische teams: Team Belgium met Michiel en Filip, die stukken sterker waren dan wij – en met wie we onder andere aan de finish bijzonder veel plezier gehad hebben. En uiteraard ook Team Run Hard, No Excuses met Thomas en Florent. Florent haalde jammer genoeg dag 3 niet door gescheurde ligamenten aan de voeten, en Thomas wordt geadopteerd door ons. Hij haalt het uiteindelijk ook als individuele finisher, een hele knappe prestatie!

Wat blessures en andere pijntjes betreft mogen we absoluut niet klagen. We zijn er volledig zonder blessures vanaf gekomen. Behalve lichte knie-pijnen bij het dalen en hier en daar eens een klagende spier – die telkens tegen de volgende ochtend weer in orde zijn – hebben we geen problemen gehad. Of toch: ik heb heel slecht geslapen. Adrenaline, spanning, oververmoeidheid, of wat dan ook – maar na een week zware fysieke inspanning en slecht slapen begint het wel door te wegen. Al heel veel geslapen sinds ik terug thuis ben...

Nog even een aantal mensen bedanken. In elk geval Nathalie en Ellen, om ons de vrijheid te geven om deze zotte uitdaging aan te gaan. En aan de kids, om de papa’s wat minder te zien door hun volle trainingschema’s. Aan Geert en Jan, die zo zot waren om helemaal naar daar te komen supporteren, wat heeft dat deugd gedaan! En alle andere supporters die met briefjes, sms’jes, reacties, telefoons etc etc gesteund hebben, dat is echt veel waard! Aan A.S.Adventure (Didier, Els en Greet) voor het vertrouwen, ze hebben zich geen moeite bespaard om alles in orde te krijgen voor de start van de TAR.




De Training

De TAR is zo goed verlopen, omdat we ons er ook goed op voorbereid hadden. Ik had iets meer dan 1800km gelopen sinds begin 2011, Dirk net geen 2000km. Dat is veel meer dan wat we normaal gezien op die periode lopen. Ik heb op een bepaald moment 400km op 1 maand gelopen, ruim meer dan ik ooit al gedaan had.

Voor iedereen die ooit de TAR wilt beginnen, 2 belangrijke adviezen. Enerzijds is het echt essentieel om, naast wat marathons, een paar ultra’s gelopen te hebben. Op ultra’s leer je hoe je krachten te doseren om te kunnen blijven doorgaan, je leert ook dat je door moeilijke momenten geraakt als je maar blijft doorzetten. Dat is dus nuttig tijdens de training voor de TAR, maar zo een paar ultra’s achter de kiezen hebben op voorhand is niet slecht.

Misschien nog belangrijker is wat bergtraining te doen. Er zijn in Belgie leuke trails, zeker ook aanraders. Wij deden de Trefle a 4 Feuilles, de Trail des Bosses, de Passe Montagne en finaal de Trail des Fantomes. In Belgie hebben we onvoldoende bergen, dus daarvoor moet je het iets verder gaan zoeken. Daarvoor trokken we 3 dagen naar de Vogezen, deden we de Mont Ventoux (Dirk 2 maal), en had ik het geluk om de Mount Fuji te kunnen op- en aflopen. Die hoogtemeters zijn echt noodzakelijk, vooral om het dalen onder de knie te krijgen. Wij zijn dat onvoldoende gewoon, onze benen moeten daar aan wennen.

Zouden we nu iets anders doen in onze training? Ik zie niet direct wat. Misschien zou ik proberen om nog wat meer in de bergen te gaan trainen, en echt sterk te worden in de afdaling. Want daarin kan je echt een verschil maken, meer dan met het klimmen.

Het Materiaal

Tenslotte nog even terugblikken op het materiaal dat we gebruikten bij deze TAR. We liepen met Salomon schoenen, GORE kledij, LEKI stokken en een The North Face rugzakje.

Voordat we aan dit avontuur begonnen wisten we hier niets van, maar Salomon blijkt HET merk te zijn als het op trailrunning aankomt. Dat is algemeen waar, maar zeker wat trailschoenen betreft staan ze duidelijk aan de top. Het valt ook op, dat 70-80% van de lopers met Salomon loopt. Wij zijn vanaf de eerste minuut heel tevreden geweest van onze XT Wings, en zouden er ook geen seconde aan twijfelen om opnieuw met die schoenen te lopen. Licht, goede grip en toch voldoende stijve zool, luchtig, en een heel praktisch vetersysteem.

Het GORE materiaal behoeft weinig uitleg. Het is prachtig materiaal. Waar we bijzonder tevreden van zijn, is het Active Shell regenjasje. Klein, super licht, maar ook super waterdicht. Op onze lange regendag – 7 uren lopen in de regen – heeft dat jasje geen druppel doorgelaten! Bravo GORE!

Qua stokken hadden we gekozen voor LEKI, licht carbon stokken. We vroegen ons af of die “luxe” van zo lichte stokken de moeite waard was, maar zeker weten! Omdat ze zo licht zijn, hoef je niet de hele tijd je stokken weer weg te steken als je ze even niet nodig hebt. Wat dus heel praktisch is.
Tenslotte het The North Face Endurance Boa rugzakje. Enorm goed draagcomfort, heel praktisch met zakjes en praktisch drinksysteem met magneet., compact, licht en met minimaal contact met het lichaam – dus meer oppervlakte om af te koelen (wat ik echt wel nodig heb). We hadden zelf een elastiek aan de buitenkant toegevoegd, praktisch om dingen aan de buitenkant te bevestigen. Misschien nog een goede tip... Er is volgens mij ook nog plaats om hier en daar een klein opbergvakje toe te voegen voor dat extra gelleke of die handschoenen.

Allemaal echt goed materiaal, en hoewel we allebei geen materiaalfreaks zijn, is het toch wel goed om zo’n zware wedstrijd aan te pakken met goed materiaal. Het laatste wat je dan wilt, is dat je begint te sukkelen omdat je materiaal je parten speelt!

Tot Slot

Een veel te lange post, dus tijd om af te ronden. Ik wou toch nog even kwijt dat het een schitterende ervaring was, zeker voor herhaling vatbaar. De wedstrijd wordt jaarlijks afwisselend over een westroute en een oostroute gelopen. De westroute hebben we gedaan, er is nog die oostroute. In 2012 of 2014? Wie weet...

zondag 18 september 2011

zaterdag 10 september 2011

Gastblog 2: Geert en Jan

Biep, biep, biep, zaterdag 6h00. Geert's wekker gaat, opstaan!! Misschien zijn we nog gekker als iedereen denkt.

Na een relaxed ontbijt met onze lopers, haasten we ons naar beneden naar de startplaats in Schlanders. De zenuwachtigheid neemt toe en om 8h00 vertrekken ze voor een laatste etappe, begeleid door een live optreden van de lokale held Matti huppeldepup: "Keep On Runing, while you are lying".

Wij haasten ons naar de eerste ontmoetingsplaats en ... zitten vast achter de lopers. We komen een eerste keer de lopers tegen. Een Italiaans koppel ziet dat we professionele volgers zijn en vragen ons prompt om hen te begeleiden. Zo gezegd, zo gedaan ... 5 minuten later rijden we ons vast in wegenwerken, de onderkant van Geerts BMW wordt grondig geschuurd, en nog eens 10 minuten later loopt een alternatieve weg ten einde.

Onze Italianen verliezen het vertrouwen niet en stappen vlotjes mee in ons plan B: Naar de tweede bevooradingspost! Zo gezegd, zo gedaan. Na een dolle rit rond de berg, Geert kan toch beter rijden dan iedereen dacht, parkeren we de auto op een boogscheut van het parcours. Twee, of was het drie, boogscheuten verder blijkt dat we alweer verkeerd gelopen zijn. De Italianen geven het op, en trekken op eigen houtje verder. Na enige omzwervingen bereiken we het parcours. De Italianen zijn ons voor! Natuurlijk, Wij hebben wel meer hoogtemeters afgelegd!

Supporters commitment
Geert supportert zich te pletter, Wim & Dirk horen hem van mijlenver en antwoorden al zingend, nog voor ze bij ons zijn. Prachtige foto's dus! We lopen samen naar de drankpost ... Ook daarna lopen nog even mee, proberen niet voorbij onze auto te lopen en haasten ons daarna naar de finish.


Alle Belgische finishers - Thomas aan de fles...
Deze keer ruim op tijd ... Tijd genoeg om nog twee flessen champagne te kopen, goed om deze onvergetelijke prestatie van Dirk en Wim te vieren. Na 4:36 kwamen Wim en Dirk over de finish ... Het feest barst los !!! Wat een prestatie ! De champagne vloeit, de medaille wordt trots in ontvangst genomen ... Vele vrienden komen aan en er wordt druk verbroederd ... Champagne wordt geruild voor bier, en in de vrolijke september zon, en met berehonger, worden de geesten al snel wat beneveld ... Ideaal om de emotie van de voorbije week te laten vloeien ... De foto's spreken voor zich ...
Het was een fantastische belevenis ... Velen dromen ervan om volgend jaar weer/ook deel te nemen ... zeker nu we het minimale trainingschema van die andere Belgen hebben leren kennen ;-)

Gelukkig brengt Jan ons terug naar het hotel, en de realiteit ...

Even bekomen in het zonnetje op het terras van Edenweis en straks naar de pasta party, legendarisch blijkbaar op die laatste dag ...

Tot thuis.

Video dag 8

Dag 8: Schlanders (IT) – Latsch (IT): 30 km en 1800 hoogtemeters

Team Belgium en Team A.S.Adventure
Course Director Wolfi had voor ons vandaag ‘a light and enjoyable stage’ geprogrammeerd. Viel dat na 7 dagen even tegen. Een beklimmimg van Schlanders (700m) naar 2400 m waar we allebei zwaar in het rood moesten na 7 dagen wedstrijd. Dan een heerlijke loop over de kam (zie video, super mega genieten) en dan een lange laatste afdaling naar Latsch. Op die afdaling gingen we eerst lekker 13km/u, na even 12km/u en dat hielden we even vol. Kippenvel na 260km wedstrijd!!!

 
Ik (Dirk) liep zwaar tegen de muur op 8 km van de finish – de eerste keer in deze Transalpine - , maar na enkele energie gels kon ik de etappe toch nog min of meer in stijl afronden. Ik (Wim) kon niet meer stuk en moest dus even een beetje in de remmen - maar hey, wat een team he. De aankomst was nogal emotioneel, ook veel camera’s en veel alcohol, een niet zo optimale combinatie. Geert en Jan hadden voor 2 flessen bubbels gezorgd, die we dan ook zonder remming hebben laten spuiten. Sorry voor de cameraman.

In November vorig jaar sprak ik Wim voor de eerste keer aan over de TAR.

In Januari begonnen we sreieus te trainen.

In februari schreven we ons in na lang twijfelen.

Op 10 september: We finished the Transalpine Run and we are damn proud of it!

Hoog tijd voor een feestje! Amai, elentriek in de loecht.

Dirk (en Wim).
Wim (en Dirk)

PS: vandaag 35ste bij de master mannen, en geeindigd op de 150ste plaats overall op 330 teams.

Onze helden uit de Kempen en St Truiden: Team Belgium!

YYYYEEEESSSSSS we did it!

Meer tekst en uitleg in volgende posts! Alvast veel dank aan alle supporters!!!

vrijdag 9 september 2011

Video dag 6

Gastblog Geert en Jan

Donderdag 8 september 2011, 19h00. Kusjes en hop op weg naar Lermoos. Ongeveer 800 km verder. Rond 01h00 daar aangekomen. Als dieven in de nacht wekken we de nachtwaker die ons al brabbelend een kamer bezorgt.

Geert sliep al in de auto en doet dus rustig verder. Al snurkend houdt hij Jan wakker. Om 7h00 vertrekken we als dieven tijdens de dag. Geen toerist gezien in een mega-groot hotel (hotel Edelweiss) !!

Ondanks wat problemen met ontsnapte koeien, slagen we er toch in om tijdig aan de eerste drankpost te zijn. 10 minuten en enkele natte knuffels later, besluiten we om een eindje mee te lopen. Om de moral hoog te houden bij Wim en Dirk haken we na een tijdje af. We lopen nu samen met tragere maar gelukkig ook mooiere teams. We besluiten op hm 2700 terug te keren om de finish nog te halen.

Aangekomen in Schlanders galmt de naam van het A.S.Adventure team door de luidsprekers. Dirk en Wim hebben nauwelijks door dat we een minuutje te laat waren. Heerlijk om samen met Dirk en Wim de sfeer van de overwinning op te snuiven. De zon, pintjes en worsten maken het helemaal af.

We vertrekken samen naar Martell naar hotel .... Raad eens .... Inderdaad Edelweiss. Dirk begint eindelijk te zweten, wanneer hij zich plots zorgen maakt over de kwaliteit van het hotel. Compleet overbodig trouwens.

Dirk en Wim hebben overigens een schitterende verrassing voor ons !!! Je raadt het nooit ! Een technisch t-shirt, met het opschrift 'I am a friend of Transalpine Run'. Blij als een kind zijn we, ook met de kleur overigens: knalgroen ! We hebben in elk geval geen reden meer om niet te gaan lopen ... hoewel dat vooral voor Geert een trendbreuk zal betekenen.

Plan of Attack opgemaakt voor morgen en nu Pasta Party !!!

Geert & Jan

PS: ze gingen echt wel snel !!

Video Dag 7

Dag 6: Scuol (CH) – Mals (IT): 37 km en 1300 hoogtemeters

Een heerlijke etappe!
Bevoorrading onderweg
Het begon met 6 licht dalende kilometers over een goede weg. Leuk om eens wat te kunnen doorlopen.
Dan een lange klim richting Italie, met een spectaculaire passage  langs een pad uitgehouwen in de rotsen.
Dan de afdaling naar Mals, niet te steil en goed loopbaar. Een etappe waar echt snelheid kon gemaakt worden.

Wienerschlucht of zoiets: indrukwekkend pad uitgehouwen
uit de rotsen


De benen voelden bij ons alle twee erg goed, maar de vermoeidheid begint nu echt wel in het lichaam te hangen. Tijdens de lange klim voelde ik me erg licht in het hoofd, opletten daarmee en toch niet te diep gaan. We zagen een aantal mensen hun concentratie verliezen vandaag. Iemand struikelde net voor ons over een steen en haalde heel zijn gezicht open. Een andere loper verloor zijn evenwicht op een smal pad en verween bijna in de afgrond.... Blijven concentreren...
 


Na 5u15 min liepen we dolgelukkig Mals binnen, dit was voor ons een erg goede etappe. Door de vroege aankomst hebben we ook wat extra recuperatie tijd.
Onze avonturen begonnen echter pas goed na aankomst in Mals...
Alle hotels in Mals waren volboekt, dus we hadden – net als vele andere TAR lopers- een kamer genomen in Prad, 8 km verder.
De TAR shuttle bus bracht ons en enkele andere lopers keurig tot voor de deur van Gasthof Montana. Ook onze grote duffel bag stond al klaar in de lobby, afgeleverd door de TAR bagagedienst. Dat loopt hier weer op rolletjes, dachten wij. Prachtig georganiseerd die TAR.
Helaas vergeten dat we vandaag in Zuid Tirol, Italie aangekomen zijn, waar de dingen toch enigszins anders werken.
‘Spijtig’, zegt meneer Montana ons, ‘ik zit vol’.
‘Maar we hebben hier geboekt, meneer Montana’.
‘Inderdaad, maar ik zit vol, begrijpt U’. Dit alles met de grootste glimlach. ‘Maar misschien heeft Therese kamers. Gooi uw bagage in mijn wagen, we gaan naar Therese.’
Aangekomen bij Gasthof Therese. Gasthof Therese dicht. Meneer Montana doet een snel telefoontje, zegt ons ‘ze komt dadelijk’ en stuift weg.
Daar zitten we dan in het gras voor Gasthof Therese -dicht- waar we niet geboekt hebben.
Therese komt aan, heeft kamers, maar vindt ons nogal een bizar gezelschap en stelt enkele geinteresseerde vragen. Ja, we komen vandaag lopend uit Scuol, Zwitserland. Dat is ongeveer 40 km van hier en ligt achter die hoge berg. ‘Met al die bagage op uw rug??’ Een nogal moeizame conversatie.
Toen op onze vraag ‘ hoe snel is de internetconnectie hier’ het antwoord kwam ‘was ist das, internet’, beseften we dat het een lange avond zou worden....

We proberen dit verslagje up te loaden met een 3G stick - een concept dat we niet hebben proberen uit te leggen aan Therese.... Video zal voor morgen zijn, wegens beperkte data capaciteit op de stick.
En morgenvroeg komen onze supporters Geert en Jan uit Belgie aan, een geweldige boost voor onze moraal!
67 km en 3900 hoogtemeters te gaan!
Dirk en Wim

Dag 7: Mals (IT) – Schlanders (IT): 37 km en 2000 hoogtemeters

Weer een heerlijke, maar ook heel zware etappe! De beklimming van de Rappenscharten was gisterenavond op de briefing door course director Wolfi aangekondigd als ‘the steepest and hardest climb you have to deal with this week, by far’.


Omhoog dabben naar de Rappenscharten







Het was klimmen van bij het begin. Rechtstreeks het dorp uit, trappen op, en dan de berg op. Hup! Stukjes loopbaar, maar ook veel stappen. Dirk was niet helemaal in vorm, een beetje duizelig, maar we weten dat dat tijdelijk is en je er normaal gezien wel door komt. En zo geschiedde, na 1,5u was Dirk weer helemaal de oude. Nog even later komen we toe bij de eerste bevoorrading van de dag, en daar staat een groot spandoek “Go, Wim, Go!!!” en “Go, Dirk, Go!!!”. Onze zotte fans Geert en Jan zijn gearriveerd! Heerlijk. Ze gaan even mee naar de bevoorrading, en eens voorraden bijgevuld en wat gegeten en gedronken, vertrekken we voor de zware klim naar de RappenScharten. Jan en Geert stappen even mee, maar moeten al snel afhaken. Dan besef je je waar je mee bezig bent: na 220km in de benen kunnen de frisse jongens niet mee. OK OK, ze waren niet opgewarmd en zo...

Verder de Rappenscharten dus. Gewoon hup door het struikgewas eerst, over rotsen en steengruis later 1000m steil omhoog tot net over de 3012m. Gestaag doorklimmen is de boodschap, hier en daar wat drinken en een gelleke slurpen en vooruit met de geit. Veel entertainment ook op dit stuk – zie video en dus een heerlijke sfeer. Uiteindelijk na 1u45’staan we boven en wat een heerlijk gevoel. Dit was echt wel een van de laatste grote hindernissen op onze tocht, hier boven staan is alweer een grote stap dichter bij het einddoel!!!

Nu, nog geen victorie kraaien. Vanaf de 3012m hoogte dalen we helemaal af naar 715m – 2300m dalen in 1 keer dus, op een 16-tal km. In het begin vrij technisch, dan een stuk vrij zacht glooiend en daarna nog een heel stuk steil naar beneden. Na een tijdje beginnen de quadriceps en knieen stevig tegen te pruttelen, maar geen keuze: doorgaan is de boodschap.

Zo gezegd, zo gedaan en na 6u20’ komen we toe aan de finish. Alweer een super-dag, het was prachtig en het ging heel goed. We hadden 7 uren verwacht, dus het was een heel stuk sneller. Enbelangrijk: tot nu toe, of we nu doorgelopen hadden of wat rustiger, we waren altijd zo rond de 50ste in onze categorie. Maar vandaag: 41ste! En we zijn opgeklommen naar nr 148 in het algemeen klassement, zo maar even 20 plaatsen vooruit!!! Lang leve het uithoudingsvermogen!

Ook Thomas heeft de dag goed afgerond, hij heeft de afdaling goed doorstaan en kwam binnen op 6u50’. Hij zal het normaal gezien ook halen tot de finish morgen, in Latsch. Wat een prachtprestatie.

Wim en Dirk

Supporters op post
PS: bedankt voor alle ondersteunende briefjes van TC, Anne, Elke, Kato, Geert, Babs, Bart, Amelie, Christine, Ann-Sophie, Tom, Ellen, Sander en Vere, Liesbet, Masj en nog zoveel anderen op de banner. Geweldig, doet echt deugd.

woensdag 7 september 2011

Video dag 4 deel 2

Video dag 4 deel 1

Stond klaar sinds gisteren, maar bleek na veel pogingen niet in 1 deel te uploaden. Vandaar nu in 2 stukken gekapt. 't Is een mooie, geniet ervan.

Dag 5: Bergsprint Scuol – 6,2 km en 930 hoogtemeters

Een rustdag noemen zedat hier: we vertrekken op het dorpsplein, lopen richting berg, en gaan dan 1000 hoogtemeters recht omhoog naar het eindstation van de telecabine. De teams startten met 20 seconden interval, het laatste team in het klassement eerst, dan het voorlaatste,... .

Iedereen ziet zijn onmiddellijke concurrenten in het algemeen klassement dus vlak voor en vlak achter zich lopen. Gevolg: race instinct bij iedereen wakker, weg alle gedachten aan rust en herstel, en als gekken die berg op. Het gekke is dan ook, dat je concurrenten die voor je liggen na je starten, je kan die dus niet inhalen. Je moet gewoon geven wat je kan om beter te doen.

In het startblok stond het Mexicaanse team waarbij we altijd vlak in de buurt eindigen ons al wat uit te dagen, dat hielp ook niet om ons kalm te houden .... Heel plezant allemaal, maar het valt morgen nog te bezien wat de schade aan de benen zal zijn.

Voor 1 keer mocht er indivudueel gelopen worden en moesten de teamleden niet samenblijven. We kozen ervoor om toch de hele tijd samen te lopen en waren na 1u 5min boven. Met die tijd werden we ongeveer 370ste op 600 lopers. Thomas deed het iets rustiger (1u 15min), want hij maakt zich wat zorgen over de knie. Boven viel de schade mee, hij kan in elk geval morgen starten.

Om dat allemaal wat in perspectief te zetten: de winnaar stormde naar boven in 36 minuten. Buitenaards.

Door deze korte etappe was er vandaag extra recuperatie tijd. Het ideale moment om de was te doen en een uurtje siesta te houden. Morgen zijn we uitgeslapen en ruiken we lekker. Het is weer eens wat anders!

Nog ongeveer 105km en 5500 hoogtemeters te gaan..... En oh ja, we hebben dat Mexicaanse team een poepje laten ruiken.

Dirk en Wim.

Geen video of foto’s gemaakt vandaag, het was te kort en te hevig. De video en foto's van gisteren proberen we nog te uploaden, maar de internetconnectie is hier heel slecht.

dinsdag 6 september 2011

Dag 4: Galtur (A) – Scuol (CH) 39.9km – 2330 hoogtemeters

De ochtendstond heeft goud in de mond
Wat een prachtige dag! Het weer was schitterend – ondanks ijskoud ’s morgens – en de landschappen veruit de beste tot nog toe. We gingen over de 2800m, voor het eerst echt in de hoge Alpen. De hoogte begon voelbaar te worden, maar was nog geen enkel probleem. Het was zo een beetje de laatste van de heel erg zware drie-daagse met 53-43-40km en veel hoogtemeters. Op voorhand waren dit alleszins de dagen waar we het meeste schrik van hadden.


Klauteren naar de eerste col

We zijn er nog niet, maar we zijn nu toch al een mooi stuk gevorderd. Ruim 160km en 8500 hoogtemeters afgelegd, Nog 110km en 6500 hoogtemeters te gaan. We voelen ons nog goed, we herstellen vrij goed elke nacht en zien onze kansen met de dag stijgen!
Damage report halverwege:
Wim: blaren: 1. Blessures: 0. Goesting 100%.
Dirk: blaren: 0. Blessures: 0.5 (protesterende spier in het rechterbeen). Goesting 100%.

25km te gaan in deze etappe, is ook
halfweg in de TAR!

1 voet in Oostenrijk, de
andere in Zwitserland
Voor de rest spreken de videobeelden en de foto’s van vandaag voor zich. Wij zijn moe en gaan nu lekker onder de wol.
Dirk en Wim

Op naar de top... 2800m, daar helemaal boven

Scuol in het dal, eindbestemming van de dag, in totaal 1700m stevig dalen!

maandag 5 september 2011

Video dag 3

Dag 3: Schruns– Galtur 42,3km – 1870 hoogtemeters

Mens met inzinking
Hoera, Dirk is ook een mens! Eindelijk heeft die gast, na 110km wedstrijd, ook eens een inzinking gekregen. Ge moest opletten of ze was voorbij zonder het te merken, maar het is zonder twijfel zo. Dit stemt mij vrolijk, want ik begon te vrezen dat hij van ander materiaal gemaakt was. Dit gezegd zijnde, ikzelf heb een dag achter de rug zonder echte inzinking. Ook fijn :-)

Het was, zoals aangekondigd, een hele natte dag. Het heeft zowat van begin tot einde geregend. We hadden er ons gelukkig goed op voorzien, dus het heeft ons absoluut niet in de problemen gebracht. Meerdere dagen regen zou geen zegen zijn, maar zo eens 1 dag was best ook wel eens mooi. Wolken en mist in de bergen, het heeft wel iets. De organisatie had gisteren beslist om niet de originele route te lopen, wegens gevaar op onweer op zeer onbeschutte plaatsen. Het werd dus een alternatieve route, iets korter (42.3 ipv 43.2km) en minder hoogtemeters – toch 800m minder dan voorzien. Het was dan misschien een plan B, maar dan toch een plan B dat er ook mocht zijn!

Door de regen was het – u raadt het – ook heel modderig. Je probeert dan een tijdje de schoenen min of meer droog te houden, goed wetend dat dat toch een verloren zaak is. Inderdaad, op een bepaald moment worden de schoenen kletsnat, en dan kan je tenminste vanaf dan gewoon die plassen negeren. Veel gemakkelijker.











Vandaag was 30km klimmen, en dan 12km afdalen. De klim was geleidelijk en op veel stukken wel loopbaar. Ongeveer half wedstrijd kwamen we aan een bevoorradingspost, sneller dan we hadden verwacht. Daarmee begonnen we luidop te denken aan een vrij snelle tijd vandaag. Maar helaas. Vanaf die post kregen we een 9-tal km voorgeschoteld over rotsen en door modder en beekjes, glibberig, gevaarlijk – maar wel bijzonder mooi en leuk. Alleen kon je daar geen meter lopen, met als gevolg dat we bijna 2 uren nodig hadden om aan de volgende post bij 30km te komen. Meteen ook het hoogste punt van de dag, en op een paar serieuze molshopen na ook het einde van het klimwerk.

Natte afdaling in de mist
Restte ons nog 12km afdaling, vrij geleidelijk en heel loopbaar. Wij sloegen er dan nog in om ergens een afslag te missen – die nochthans goed aangegeven stond achteraf gezien, waar zaten we met onze gedachten??? – maar gelukkig was de plaastelijke boer bij de pinken en gaf hij aan dat we fout zaten. Oef, 100m maar, dat had kunnen tegenvallen. Na ongeveer 1,5u dalen (en een beetje stijgen) liepen we alweer dolgelukkig over de finish, net binnen ons doel: 6u58! En daarmee schuiven we weer een plaar plaatsjes naar voren in de rangschikking.

Nog iets anders: er zijn drie Belgische teams in de wedstrijd.

Het team van Filip en Michiel is beresterk, die lopen in een andere categorie – elke dag rond de 20ste plaats overall. Helden...

Het andere team – Team Run Hard No Excuses – is ongeveer even sterk als ons. Die jongens worden ondersteund door Decathlon, we waren dus al aan het fantaseren over een mooie strijd tussen team A.S. Adventure en team Decathlon. Helaas heeft teamlid Florent gisteren bij een ongelukkige val de ligamenten van zijn enkel gescheurd. Exit team Decathlon. Individuele lopers mogen verderlopen, als ze zich aansluiten bij een ander team. Wij hebben daarom vandaag het andere teamlid Thomas zowat geadopteerd. Zo, het is dus officieel: A.S.Adventure heeft Decathlon overgenomen. Men zegge het voort.....

Dirk en Wim

zondag 4 september 2011

video dag 2

Dag 2: Hirschegg – Schruns 53,2km – 2500 hoogtemeters

De schoonheid van de verrijzenis. Wim begon de dag niet lekker. Gisteren blijkbaar echt wel te hard gedehydrateerd, met als gevolg dat het ’s ochtends nog niet in orde was. Met moeite toch wat ontbeten, en me toch wat trillende benen aan de start. Aiaiai. Een uurtje echt rustig gelopen, veel gedronken, veel gellekes en... hocus pocus ik kwam er door! Eens weer in orde werd het een prima dag en kon ik weer met volle teugen genieten. Halleluja!!!
De etappe van vandaag had 3 grote klimmen, 1 van 900 hoogtemeters ,s morgens vroeg op de nuchtere maag, en dan later op de dag nog 2 van 600 hoogtemeters. Vooral die laatste – na 40km – was enorm steil en kwam echt wel aan.
We hadden ook 2 lange afdalingen, waarvan de eerste – 1400 hoogtemeters recht naar beneden, echt wel een aanslag op de quadriceps was. De laatste afdaling, 700m na 45km lopen, was ook niet meer van harte. Maar bon, alles ging vlot, en na 9u24 liepen we samen met 2 Spanjaarden dolgelukkig over de finish! Het monster was bedwongen.
Van het slechte weer dat voorspeld was, hebben we gelukkig niet veel gemerkt. Het was minder zonnig en minder warm dan gisteren – gelukkig – maar geen Fohn van 80 km/u en ook maar een paar druppels regen de laatste minuten. Het regent nu nog altijd, en morgen lijkt zich ook heel nat aan te kondigen. We zien wel.
Update. Net sms binnen gekregen, de route voor morgen wordt wegens slecht weer aangepast. Delayed start om 9u. Het goede nieuws: 2u langer slapen! Straks op de briefing meer info...

video dag 1

We wilden dit gisteren posten, maar de internet connectie was te traag. Dus, met een dag vertraging, beelden van dag 1.

zaterdag 3 september 2011

Dag 1: Oberstdorf – Hirschegg. 27,2km – 1800 hoogtemeters

Nog 1u15' tot de start
Zo, de kop is eraf.
De eerste etappe moest een opwarmertje worden, maar dat veel lelijk tegen. Niet alleen voor ons, aan de finish zei zowat iedereen ‘wat was dat’.
De reden: het was warm, erg warm. Omdat we vandaag –voor deze korte etappe – laat gestart zijn (om 11u) zaten we midden in de warmte. We zagen op de eerste grote klim al mensen in de problemen komen door de hitte, en naar het einde van de etappe zagen we toch heel wat slachtoffers.  Wim viel ook even zonder drank, wat er toe leidde dat nog een poos verder de maag wat begon tegen te pruttelen.Achteraf ook duidelijk geworden: redelijk gedehydrateerd - met al dat zweten ook he. Allemaal geen erg, maar toch niet als verwacht. Gevolg: we dachten dat dit een wandelingetje van 4u – 4u30 zou worden. Het werd toch wel een echte inspanning van 5u08.
Voor de rest: schitterende landschappen, geweldig genoten maar dus iets langer dan verwacht. Daarmee werden we wel 53ste van de 83 teams bij de Masters mannen.
Nu begint het serieuze werk, drie erg zware dagen  na elkaar. Te beginnen met de gevreesde monsteretappe morgen: 53km en 2500 hoogtemeters. Het zou wel een stuk koeler zijn, met wat bewolking, regen en veel wind - een Fohn tot 80km/u op de top, recht in ons gezicht. Betere condities om in te lopen!
Wim en Dirk



vrijdag 2 september 2011

Dag 0: Oberstdorf

Het is zover. Na 8 maanden intensieve training zijn we aangekomen bij het vertrek van de Transalpine Run, versie 2011. Als we in de buurt van het stadje begonnen te komen, kwamen we ook meer en meer in de bergen en dat gaf ons wel wat kippenvel. YES, we zijn er, het is zover, we mogen eindelijk vertrekken!

We kwamen hier net voor de middag toe, en gingen rechstreeks naar de registratie. Nog niet al te veel volk en super-goed georganiseerd. Startnummers 155-1 en 155-2, Dirk Thys en Wim Michiels. Startnummer, kaartje voor maaltijden, nog wat give-aways, en alvast een mooie starters T-shirt. Bon, we doen het voor dat finisher T-shirt, maar nu hebben we toch al iets he. We krijgen ook een grote sportzak om al onze spullen in te laten vervoeren van de ene naar de andere startplaats: een gigantische Salomon duffel bag van 100 liter, prachtig materiaal, met op elke zak het startnummer van de loper in kwestie. Man, dit is goed georganiseerd!

Eens op hotel doen we een strenge selectie van wat er wel en niet de bergen in moet. Wat mee moet, gaat de Salomon zak in. De overschot gaat terug de auto in, die op zijn beurt naar de parking gaat voor de volgende 8 dagen. Fijn gevoel: die hebben we niet meer nodig om even de Alpen over te lopen.


Pasta party met 600 zotten

Intussen is het prachtig weer geworden in Oberstdorf, hoog tijd voor een Beiers terras dus. Een goulash en kaas soepke later kunnen we er weer tegen, en kuieren we nog eens naar het TAR base camp. Sfeer snuiven. Genieten. Mentale voorbereiding. Hier staat het te gebeuren, hier klinkt morgen om 11u het verlossende startschot. En reken maar, daar zijn we echt klaar voor!

De vlaggen van alle deelnemende landen. Indrukwekkend.



 En dan naar onze eerste pasta party en briefing. Na een salade en degelijke portie pasta, krijgen we een heleboel blabla over ons van toeristische diensten, sponsors en allerlei. Dan volgt ook nog een (lange) algemene briefing, waarin de race director fier vertelt dat dit ahum de zwaarste Transalpine Run aller tijden wordt. De zaal juicht ende tiert. En tenslotte nog even vooruitblikken op morgen – morgen wordt een prachtige dag, dat staat vast! Goed weer en een redelijk korte etappe om mee te beginnen, het voorgerechtje als het ware.

Morgen meer nieuws van het front...

Dirk en Wim

donderdag 1 september 2011

Prachtige beelden van UTMB

Vorige week werd De Ultra Trail du Mont Blanc gelopen, die andere grote trailrun in de Alpen.

Deze prachtige beelden moet je absoluut gezien hebben.
http://www.sporza.be/permalink/1.1100290

Geeft een goed idee van wat er ons te wachten staat.
Ik krijg er enorm veel zin in!

Dirk.

dinsdag 30 augustus 2011

4 dagen te gaan.

Nog 4 dagen en we beginnen eraan.

 We zitten volop in de tapering fase. De zware trainingen zijn voorbij, het trainingsvolume is afgebouwd en we geven het lichaam tijd om te herstellen en zich voor te bereiden op wat komt. Ik voel mij tijdens deze fase altijd wat kwetsbaar. Mentaal (heb ik genoeg gedaan), maar ook fysiek (nieuwe pijntjes in oude blessures, vermoeidheid, een wat grieperig gevoel). Ik heb dit gelukkig al meer gedaan en weet dat het een normale reactie van het lichaam is op de verminderde belasting. Een tijdelijk dalletje na een zware trainingsperiode. Dat gevoel zal zaterdag helemaal weg zijn.

De aandacht verschuift van kilometers malen naar andere, meer praktische dingen. Zijn de hotelreservaties in orde, hebben we alle voeding en kledij, is onze verplichte medische kit volledig,....  Kortom, het soort dingen waar een mens zenuwachtig van wordt.

 Ik voel mij redelijk kalm, maar onderhuids is de spanning duidelijk aanwezig. Zo droomde ik deze nacht dat ik op de eerste bevoorradingspost van de eerste etappe anderhalf uur (!) stond te prutsen om mijn waterbidon te vullen, en dan mijn schoenen niet meer vond die ik om één of andere reden (?) had uitgedaan. Opeens werd het donker en besefte ik: ik lig eruit, de tijd is op, wat een afgang. Tja....

Donderdagmiddag vertrekken we naar Oberstdorf. Vrijdag gaan we wat acclimatiseren en sfeer snuiven.

Start Zaterdag om 11u. Yihaa!


dinsdag 23 augustus 2011

Nog wat TAR info...

Zonder woorden:

Hoogteprofiel


Man man man, goesting!!!

zondag 21 augustus 2011

Filmpje Trail des Fantomes

Trail des Fantomes, La Roche, 21/08/11


Met 50km en 2300 hoogtemeters is Trail des Fantomes is één van de zwaardere trailruns in België.

Wij zagen het een beetje als de generale repetitie voor TAR, waar de zwaarste etappe ongeveer even lang en hoog is. We dachten: als we 2 weken voor de start van TAR de Trail des Fantomes zonder veel problemen kunnen afwerken binnen een redelijke tijd, dan zijn we er klaar voor.

De start van deze trail was al om 7u ’s morgens. Na een bijzonder korte nacht kwamen we drie kwartier voor de start in La Roche aan.
Aan de inschrijvingstafel haalde ik mijn beste Frans boven, waarop de reactie kwam ‘zeg het maar in het Nederlands manneke’. De hele organisatie was vlaams, een beetje bizar in hartje Ardennen. Ook aan de bevoorradingsposten was de voertaal een soort van Algemeen Beschaafd Kempens.

De weersvoorspelling was zonnig en 27 graden. Net voor de start was het zwaarbewolkt en 15 graden. Daar sta je dan op een zondagochtend om 6u45 in het schemerdonker zonnecreme te smeren. Net na de start begon het ook nog te regenen, en dat voor de volgende 3 uur.

Het parcours is prachtig, je blijft steeds in de omgeving van de Ourthe, klimt uit de vallei, en daalt dan terug af naar de rivier. Zo maak je veeel hoogtemeters... en dat is de bedoeling.

Vooral tussen 15 en 19km is er een erg moeilijk technisch stuk. Een smal paadje net boven de Ourthe. Veel boomwortels en gladde natte rotsen. Op een bepaald moment hang je 2 meter boven de Ourthe met je tenen op een richeltje van 5cm breed. Het enige houvast, dat is dan het pad. Uiteindelijk klim je uit de vallei langs een heel steile klim over de rotsen ,beveiligd met kettingen.

De hele tijd dacht ik 'laat me hier niet vallen en mijn benen blesseren, niet op 2 weken voor de TAR'. Toen ik uiteindelijk dan toch uitschoof over een natte rots kwam ik niet op mijn been, maar keihard op mijn elleboog terecht. Dank u, loopgoden.

Na 20km moesten we de Ourthe over, helaas was er geen brug. Een echte rivercrossing dan maar. Gelukkig stond er maar 20cm water en niet teveel stroming. De zon kwam er ondertussen ook door, de schoenen droogden snel.


Het stuk tussen 25 en 40km was gemakkelijker en liep lekker. Mooi glooiend terrein waar je tempo kan maken. Het werd wel steeds warmer, de beloofde 27 graden kwam er dan toch.

Na de laatste bevoorradingspost op km 45 had de organisatie nog een grote finale voorzien: een brutale klim, ongelooflijk steil naar boven door mul zand, het snijdt de adem af. Boven even sterretjes gezien en dan heerlijk uitgelopen in een lange afdaling naar La Roche. We liepen hier nog vlot 11 km/u zonder forceren, en dat na 50km en 2300 hoogtemeters. We voelen dat de vele trainingskilometers gerendeerd hebben!

6u34min na vertrek zijn we bij de finish, en dat is goed. We hebben geen van beiden een inzinking gehad en voelen bijna geen stijfheid in de benen. Eigenlijk ging dit heel vlotjes. Generale repetitie geslaagd, we zijn er klaar voor!

We krijgen ook een zwart finisher T-shirt, enkel voorzien voor de eerste 50 finishers van de 50km wedstrijd. Alle anderen krijgen een grijs T-shirt. Nogal een hebbeding, zo'n zwart T-shirt :-)


Hoog tijd om dit te vieren met een La Chouffe.

Dirk.

zondag 14 augustus 2011

GORE-TEX® Transalpine-Run News Aug 8, 2011

Nieuws van de Transalpine website ....
"The second stage alone, with its distance of 53 km and 2,481 m of climb, is probably the toughest stage the Transalpine-Run has ever seen.". Blij dat we op 21 augustus nog de Trail des Fantomes gaan meedoen, met 50km en 2400hm een ideale voorbereiding op deze "killer stage".

New course - new challenges

The course of the Gore-Tex Transalpine-Run 2011 has been finalized and, aside from the old, well-known sections, also offers new athletic challenges and great panoramas. The Vivalpin Team has worked hard to make this year's course even more exciting.

The first stage from Oberstdorf to Hirschegg is already testament to the new design. On 27.20 km and 1,806 m of elevation difference, the western route sets out as a varied course with many trail parts into Kleinwalsertal and is thus perfect to prepare the athletes for the next two "killer stages."

Soundbite by Wolfgang Pohl (course director): “The Gore-Tex Transalpine-Run 2011, with more than 273 km of distance and 15,436 m of climb, offers the most challenging course that was ever run on the Western route from Oberstdorf to Latsch in Vinschgau. While the tried and tested stages between Galtür in the Paznauntal and Latsch were left untouched and the Uina gorge or the Rappenscharte remain as highlights of the stage, stages two and three especially will demand everything of its participants. The second stage alone, with its distance of 53 km and 2,481 m of climb, is probably the toughest stage the Transalpine-Run has ever seen. The third stage won’t be one bit less demanding, being physically challenging with 43 km of distance and 2,672 m of climb, but also offering one of the most beautiful trails of the central Alps, the “Wormser Höhenweg.” I think these facts alone are making clear that the Transalpine-Run 2011 is going to write trail running history...”

Participants continue on stage four from Galtür to Scoul, which, with 39.92 km of distance and 2339 m of elevation difference, will probably not offer any respite. Now the fifth stage awaits participants, which is coming in the form of a mountain sprint from Scuol up to the 2.130 m high Motta Naluns. Aside from stamina and endurance, the athletes' mountain running skills will make a difference here. The steep ascent over 6.19 km and 936 m of elevation on uneven ground will demand everything of the runners. The ideal program for the highly anticipated "rest day" on the Western route. These efforts will be rewarded on stage six from Scuol to Mals where three absolute highlights with overwhelmingly beautiful landscapes follow, the Uina gorge, the crossing of Schlinig Pass and the long alpine path toward Plantapatsch Hut. With a distance of 37.02 km and “only” 1,332 meters of elevation difference, this stage belongs, just as the opening stage of the event, to the two “easiest” stages of the Western route of the Gore-Tex Transalpine-Runs. The "roof of the Western route" will be taken on stage seven with 36.90 km. From Mals to Schlanders, participants must cross the infamous Rappenscharte (3,012 m) and thus the three-thousand-meter peak, which will be especially demanding and energy-sapping due to the extreme climbs and almost trail-less terrain above 2,000 meters.

With the eighth stage from Schlanders to Latsch, Gore-Tex Transalpine-Run 2011 participants take on their last obstacle on their long way across the Alps. The final turn of the 30.20 kilometer-long route, which still covers 1,807 m of elevation difference, takes participants into the foothills of the Ortler group and thus into the seventh mountain range of the Eastern Alps. After the peak at the Göflaner Scharte (2,396 m) the finish line in Latsch will soon come into view, where those 273 kilometers and 15,436 m of altitude difference finally come to a long wished-for end.

vrijdag 12 augustus 2011

Training in de Provence en… de Mont Ventoux!

Het nuttige aan het aangename koppelen: dat is exact wat de bedoeling was van deze training. Dirk zou met familie een week in de Provence zitten, dichtbij Orange. Dus trok ik er ook op uit, met dochter en een vriendin, om tentgewijs ook een week tussen de lavendel en krekels te zitten, en daar wat km's met veel hoogte af te leggen. Om het beeld compleet te maken: wij hadden het geluk nog een plaats te vinden op een camping in Nyons, waar ook Veckie en Lieve met kids verbleven.

Zondag namiddag toegekomen, tegen de avond toch nog een klein beetje lopen, vanaf de camping via de Pont Roman naar een landweg naast de rivier. Heerlijk, zo na 10u auto even de benen strekken, in een heerlijke temperatuur, genietend langs de olijfboomgaarden (heet dat zo???).

Vanaf de camping kon ik een leuk toertje doen van een 18-tal km, met 700 hoogtemeters, naar “La Grande Grosse”, lokale piek. Perfecte "tussendoor" training. Dat deed ik dan ook op maandag. 1h06’ om 700m te klimmen op 10km tijd, best wel OK. En dan langs de kleine paadjes afgedaald, niet altijd evident qua parcours maar wel heel leuk. Uiteindelijk net geen 2 uren onderweg, en een perfecte training met een klim die net loopbaar was en een stevige afdaling om de quads te trainen.

Omdat het toch ook een beetje vakantie was, dinsdag rustdag. Rustdag betekent: een beetje zwemmen, tochtje naar Nyons, gezellig genieten. En dat om dan helemaal klaar te zijn voor het grote plan van deze trainingsvakantie: de Mont Ventoux.

Woensdag, 6u40: biep biep biep opstaan. Afspraak om 8u met Dirk in Bedoin om de Mont Ventoux te gaan bedwingen. Ook Tom was van de partij, maar dan fietsgewijs. 8u18: nog eens biep, maar dit keer om het begin van de training in te zetten.

21.5km bergop lopen, via de verharde weg, van Bedoin (300m of zo) naar de top van de Mont Ventoux op 1911m of 1909m, of 1912m, al naargeland de bron...). De weg kronkelt langs bossen met hier en daar een prachtig zicht op de witte top, tot op een 1500m waar Chalet Renard staat. Vanaf daar is het gedaan met de begroeiing en loop je in volle zon – en nog altijd lekker steil omhoog.

 2u40’ na het vertrek staan we boven, een gemiddelde van zo’n 8km/u, we zijn tevreden. Boven nemen we even de tijd om te bekomen en te genieten, plus om de watervoorraad aan te vullen (met water van 2,5 EUR per halve liter, nota bene!).



carte Mont Ventoux versant sud

Dan weer op weg naar beneden – maar nu langs de kleinere paden. Ik had voor vertrek nog een stafkaart van het gebied gekocht, zodat we zeker wat konden exploreren. Het was een prachtige afdaling, vrij constante helling, ook weer prima als training. Hier en daar hadden we echt een jiiieeehaaa gevoel, en volgende maand tijdens de TAR zal het alleen nog beter zijn!!! Een goede manier om de motivatie en het zelfvertrouwen nog wat op te vijzelen!


Uiteindelijk staan we na exact 4,5 uren terug aan de auto’s, na nog een paar km’s goed doorlopen op het einde. Het prachtige van trail is, dat je eigenlijk je krachten goed kan doseren, en daarom lang kan blijven doorgaan. Het is natuurlijk ook dankzij maandenlange stevige training dat het al eens ietske meer mag zijn...

Om toch dat trainingseffekt nog wat te verhogen, donderdag opnieuw de Salomon’s aangetrokken, om opnieuw La Grande Grosse op te lopen. Dit keer op het einde van de namiddag, dus lekker heet. Ik was zelfs iets sneller boven dan maandag, en de afdaling ging ook minstens even vlot. Daarmee staat de teller op dit moment op iets meer dan 80km in de Provence, ik zorg er voor dat er minstens 100km op te teller staan voor we weer vertrekken.

En wat dat nuttige en aangename betreft: dat klopt voor 100%! Zowel het gedeelte vakantie als de training zijn/waren super aangenaam, maar ik voel ook dat het qua training een zeer geslaagde uitstap is. Volgende week nog “even” de trail du Fantome (50km, 2400hm) op het palmares bij schrijven, en dan zijn we helemaal klaar voor de TAR!

Wim